Тъжна комедия с продавачка и крадец

Може би сте гледали по телевизиите тези дни един клип с продавачка, която прогонва крадец от магазин.

Той крещи :„Това е обир, стрелям, дай парите!“, а тя го налага с парцал – пресяга се с дългата дръжка към него и удря смело, независимо от пистолета, прицелен в гърдите й. Изстрел! След него, Слава Богу, младата жена е жива, таванът пробит, а разбойникът бяга панически.

По-тъжна комедия не бяхме гледали. И по-жалко продължение: Силвия Йотова (24-годишна, млада майка от белослатинско село) е обкръжена от репортери, колежки, местни първенци и обикновени зяпачи, отговаря на въпроси и търпи похвали. „Тя е пример за цяла България!“, казва някой и след него всички в хор повтарят:„Пример за подражание! Тя е нашият полицай!“

Господи, само това оставаше. Майките с малки деца като Силвето да се въоръжат по нейния пример с метли и парцали и да влизат в бой с апаши - по домовете си и по работните места - вместо полицаите, които никакви ги няма.

Не стига, че държавата е прехвърлила 70% от задълженията си по охраната на реда на частните охранителни фирми, ами сега и да разчитаме за останалите 30% на храбрите госпожици и госпожи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари