Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Съд обяви мини „Бобов дол“ в несъстоятелност Решението не е окончателно и може да се обжалва пред по-горна инстанция

Посланик Херо Мустафа се поклони пред Незнайния войн

Емигранти изпратиха на близките си 731 млн. евро

Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Съдът не призна 1600 евро глоба от Австрия, наложена на нашенец

Окръжният съд в Сливен отказа да признае и да допусне изпълнение на влязла в сила глоба от Австрия за близо 1600 евро, наложена на български гражданин. Решението бе постановено от тричленен състав на съда.

Финансовата санкция е наложена на 13 януари 2015г. от Окръжната администрация в австрийския град Инсбрук на сливенец – шофьор във фирма за международен транспорт. Точният й размер е 1 561,50 евро с левова равностойност 3 054,03 лева. От австрийската страна са изпратили съобщение за глобата с искане тя да бъде призната. Но странно защо не са отговорили на няколкото запитвания от сливенския съд на какво основание е наложена тя и за какво нарушение. Така година след случая не са постъпили съществени данни за него, заради което е постановен и отказът на съда. Освен това постъпила информация от работодателя на сливенеца, че той имал стара глоба за пътно нарушение в Австрия, която обаче отдавна била платена. Иначе не би могъл да изпълнява курсове в чуждестранната държава. Решението на Окръжния съд в Сливен подлежи на протест пред Апелативния съд в Бургас. Окръжната администрация в гр.Инсбрук ще бъде уведомена за него.

Това е един от редките случаи, в които нашият съд отказва да признае и да допусне за изпълнение влезли в сила финансови санкции, наложени на българи в страни от ЕС. Ако глобата бъде призната и е до 10 хил.евро, съдът възлага на НАП да събере левовата й равностойност. Приходите са за българската хазна. Ако глобата е за над 10 хил.евро, постъпленията се делят наполовина между санкциониращата държава и държавата на нарушителя – поясниха магистрати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.