"Юрая Хийп" взривяват "Колодрума" в Пловдив на 4 май

Легендарната хардрок група "Юрая Хийп" ще взриви на 4 май многофункционалния спортен комплекс "Колодрума" в Пловдив, където ще е първата от трите им спирки по време на турнето у нас и концертите в Каварна и Русе на 6 и 7 май. Билетите за концерта в града под тепетата на култовата през 70-те години на 20-ия век банда са вече в продажба в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна - магазинитe "Office 1 Superstore", OMV, "Picadilly", "Техномаркет", "Технополис" на цени от 15 до 35 лева.

Репертоарът на "Юрая Хийп" включва хитове от близо 5 десетилетия - от 70-те години на миналия век досега, а сред тях са култови парчета като "Gypsy", "Easy Livin", "July Morning", "Look At Yourself", "Stealin" и "Lady in Black". "Юрая Хийп" е първата западна банда, която свири в бившия Съветски съюз през 1987 г., а година след това посещава хардрокаджиите от Острова посещават за пръв път и България.

Създадена в Лондон през 1969 г. от китариста Мик Бокс и вокалиста Дейвид Байрън като "Spice" група се превръща в "Юрая Хийп" (бел. авт. - името е на герой от романа "Дейвид Копърфилд" на Чарлз Дикенс) при концептуализирането на първия им албум. Той е озаглавен "Very Сeavy, Very Сumble" и определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове.

Настоящият вокалист Бърни Шоу и кибордистът Фил Ланзън са в групата още от средата на 80-те, барабанистът Ръсел Гилбрук се присъедини през 2007 г., а Мик Бокс е постоянно присъствие през цялата история на бандата. През юни 2014 г."Юрая Хийп" издадоха своя 24-и студиен албум "Outsider", а в края на 2015 г. излезе и "Totally Driven", включващ презаписани класически песни от 2001 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура