Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Тумор, колкото круша, отстраниха от гърлото на пловдивчанин

Тумор, колкото круша, бе отстранен от гърлото на 60-годишния пловдивчанин Александър Веселинов в УМБАЛ „Каспела“ в града под тепетата.

Операцията се счита за изключително рядка, тъй като УНГ-специалистите начело с началника на клиниката проф. д-р Илия Йовчев са успели да премахнат майсторски голямото образувание, което било разположено на труднодостъпно място, без да засегнат гръкляна, дихателните и гълтателните функции.

Две седмици след операцията пациентът вече е възстановил храненето си през устата и дишането през носа. В повечето подобни случаи се маха целият гръклян, а след операцията болният трудно се храни и не може да говори, твърдят медици. „Смятах, че повече няма да мога да говоря, но извадих невероятен късмет, и дори вече се храня нормално“, твърди самият Александър Веселинов.

Преди операцията той е имал затруднено гълтане и се е давил при хранене. Джипито му го лекувало с антибиотици, но тъй като нямал никакво подобрение, отишъл при УНГ-специалист и след направените му допълнителни изследвания картината се изяснила и се разбрало какъв е проблемът. „Безкрайно съм благодарна на проф. Йовчев, на д-р Димитър Пазарджиклиев и д-р Мохамед Диба, които поеха голям риск, но извършиха тази уникална операция“, допълва съпругата на оперирания пловдивчанин Красимира Веселинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.