“Левски“ хвърли над 1 млн. лв. за нови

Новата деветка Бабатунде Адениджи подписа вчера за 3 години с „Левски“, с което разходите на клуба за зимна селекция надхвърлиха 1 млн. лв. Сумата включва не само трансферни суми, а и комисиони на мениджъри плюс пари еднократно за подписите на футболисти. По-рано „Левски“ привлече Александър Александров, Сърджан Лукин, Джъстин Менголо, Франсис Нар и Мехди Бурабия.
Клубът не беше плащал трансферна сума от 2 години. По неофициална информация нигерийският „Съншайн Старс“ ще получи 200 000 долара за Адениджи. Нападателят става 16-ият, който ще играе на върха на „синята“ атака след раздялата с Гара Дембеле през юни 2011 г.
„Смятам, че Адениджи ще се нуждае от доста време, за да влезе в желаното състояние - заяви треньорът Стойчо Стоев. - На тази позиция имаме Венцислав Христов, а можем да ползваме и Джъстин Менголо. Доволен съм от селекцията.“
„Смятам, че шампионът е решен 80 процента - фаворизира „Лудогорец“ спортният директор на „сините“ Георги Иванов-Гонзо. - Ние сме в правото да си искаме точките, но не съм оптимист. След като „Литекс“ извади отбора си на „Герена“, ние сме най-ощетени. Мачът с „Лудогорец“ в неделя ще покаже какво е моментното състояние на двата отбора, но не мисля, че ще реши титлата. От това, което видях в подготовката от нашия отбор, аз съм спокоен. Със селекцията, която направихме, сме осигурени за следващите една-две години. Много хора ни критикуват, че привличаме по шест-седем футболисти, но трябва да отчетем, че през лятото бяхме принудени да освободим много играчи и тогава нямахме време да преценим новите. При това положение имахме нужда от зимния трансферен прозорец. Смятам, че през лятото ще имаме необходимост да вземем един или двама нови. При почти всеки наш трансфер хора от България се обаждат и се опитват да ни пречат. Звънели са на Адениджи и му казали, че може да получи много по-голяма заплата в „Левски“.“

“Сините“ събраха 34 120 лв. за училища

„Сините“ събраха 34 120 лева на благотворителен търг в подкрепа на акцията „Левски“ в училище“.
Продадени бяха фланелки, сувенири като плакет от мача с „Челси“ (1:3) от Шампионската лига през 2006-а и дори... две купи.
Особен интерес предизвика суперкупата от 2009 г., когато отборът победи на финала „Литекс“ с 1:0. Това е последният засега спечелен трофей от „сините“. Огромната купа не е дубликат, нито реплика и е последната от този тип, защото после бе спряна от производство. За нея бяха платени 15 000 лв. Купата на България от 2007-а заедно с медал донесе 6000 лв.
В кампанията „Левски“ в училище“ ще бъдат раздавани книжки на малките, децата ще бъдат запознавани с живота на Васил Левски и с историята на клуба, ще получават възможност да ритат с футболни звезди.
Търгът последва представянето на отбора за пролетния полусезон, кувертите за който струваха по 100 лв. Стекоха се десетки големи имена от „синята“ история, а на изискания коктейл пяха Орлин Горанов и Криско.

Коментари

Задължително поле