Министър Ненчев обезпокоен: Не знам откъде идват атаките към Росица Русева

Обезпокоен съм и не знам откъде идват атаките във връзка с бившия началник на дружество „Снабдяване и търговия“ на МО Росица Русева. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев във връзка с отнемането на допуска за достъп до класифицирана информация на Росица Русева, оглавявала дружество "Снабдяване и търговия“ на МО.

На въпрос дали допускът за класифицирана информация на Росица Русева е отнет заради регистрация за проституция преди години, министър Ненчев отговори: „Нямам такава информация. Тя ми предостави документи от МВР, с което се уточнява, че не е регистрирана.“

По думите му сдружение „Селска чест“ не участв в имотна сделка за отнемане по неправомерен начин на имот на инвалид.

„Сдружението „Селска чест“ е регистрирано по идеи и решение на управителния съвет на БЗНС“, каза той. По думите му то се занимава с благотворителна дейност, издава литература и организира семинари.

„Росица Русева напусна след цялата тази атака и помия. Обезпокоен съм от това. Не знам откъде идва атаката. Тя е завела две дела, поискала е от ДАНС да ѝ е предоставена информация, откъде е изтекъл, ако въобще е имало такъв доклад“, посочи министър Ненчев.

Управителката на „Снабдяване и търговия" ЕООД в Министерство на отбраната (МО) Росица Русева подаде оставка през април миналата година, след като й бе отказан достъп до класифицирана информация. Тя беше назначение лично на министъра, а стана известна с това, че разреши достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до софтуерната програмата на дружеството. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини