7 месеца затвор за шофиране без книжка

Районният съд в град Левски е постановил 7 месеца затвор при първоначален строг режим за 32-годишен мъж, който е хванат да шофира без книжка. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата.

Васил А. се е признал за виновен и е осъден за това, че на 30 октомври миналата година в лесопарк "Шаварна" в град Левски бил зад волана на лек автомобил "Мерцедес Е270 ЦДИ" без свидетелство за управление. Той бил спипан в нарушение в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

През 2009 г. обвиняемият се явил на изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС - категории "В" и "М", които взел успешно и след обработване на задължителните документи му било издадено свидетелство. Малко след това било установено, че представеното от него свидетелство за завършено основно образование издадено от ОУ "Кирил и Методий" в Плевен е фалшиво. Заради това със заповед на Началник "Пътна полиция" при ОДМВР в Плевен, шофьорската книжка на Васил А. била иззета.

Въпреки това на 9 март миналата година обаче катаджии засекли обвиняемият да кара кола, за което е наказан по административен ред. Седем месеца по-късно Васил А. за пореден път е хванат в нарушение и е получил ефективна присъда, която не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право