Дракслер заби два гола и си тръгна с топката

“Волфсбург“ пише най-големия успех в своята история. Германският отбор стъпи с единия кръг в четвъртфиналите на Шампионската лига, побеждавайки „Гент“ с 3:2 като гост в първи осминафинал. До 60-ата минута немците водеха с 3:0 с два гола на Юлиян Дракслер и един на Макс Крузе, но в епилога на мача допуснаха две попадения на Свен Кумс и Халифа Кулибали. Героят на вечерта Дракслер си прибра топката за спомен. 22-годишният талант бе купен от „Волфсбург“ миналото лято от „Шалке“ за 35 милиона евро - колкото струва половината отбор на „Гент“.

Бившият германски национал Клаус Алофс, който е спортен директор на „Волфсбург“, засипа с похвали Дракслер: „Той е най-доброто, с което разполага в момента немският футбол. Юлиян е млад и талантлив, но още му липсва постоянност. С него трябва да сме по-търпеливи.“

На обратния полюс е отношението към друг национал и световен шампион - Андре Шюрле. Купеният преди година от „Челси“ за 32 млн. евро полузащитник отново разочарова във „Волфсбург“ и може да бъде продаден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят