Новоназначен за шеф прокурор окачи 30 удостоверения за ценз в рамка

Над 30 удостоверения в рамка за придобит ценз от различни инстанции окачил в кабинета си новият районен прокурор на Кюстендил Ивайло Илиев /35г/, видяха репортерите от града вчера на първия му брифинг.

"Това означава, че откакто съм започнал да работя, не съм спрял да си повишавам правната квалификация. По-добре да ги сложа тези рамки отколкото каквото и да е друго", отбеляза Илиев, който е бивш главен разследващ полицай в областната дирекция в Кюстендил и бивш зам.-районен прокурор, но на Дупница, доскоро. Илиев не скри, че имал още рамки в удостоверения, с котито е удостоен, но нямал време да ги сложи всичките да висят в кабинета му.

Новият районен обвинител на Кюстендил имал намерение прокуратурата да прави по често дни на отворени врати и срещи с младежи, така ще се популяризира повече работата им сред обществото. Засега РП обитава една допотопна стара сграда от 1926 год., която тече отвсякъде. Така че идеята за товорените врати май отпада. "През есента очаквам да се пренесем в новите помещения, за да можем да си вършим работата по-качествено. Засега проблемите в сградата, която ползваме, са овладяни", обяви Илиев. С 2,5 мил. лева, осигурени от правосъдното ни министерство най-после, започна ремонт на два етажа над банка ДСК в центъра на града - там след месеци ще се преместят окръжна и районната прокуратури, казаха магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони