Посредствен Юнайтед падна лошо на датския лед. Бодуров стабилен

Манчестър Юнайтед загуби първия двубой срещу датския шампион Мидтиланд с 2:1. Срещата от елиминационната фаза на Лига Европа се изигра на стадиона на датчаните, като участие за тях взе и единственият българин, участващ на този етап на турнира - Николай Бодуров. Защитникът изиграва много добър мач.

"Червените дяволи" изиграха слаб мач, като изпуснаха много обещаващи възможности. От състава липсваше контузеният Рууни, а постоянният вратар Де Хея, беше спешно заменен със Серхио Ромеро още преди началото на мача, допълвайки дългият списък от контузени играчи на Юнайтед. 

Още в самото начало пред двата отбора можеха да се разпишат. В осмата минута Депай напредна по левия фланг и отправи удар, но Хансен блокира. При последвалия корнер, Хуан Мата засече топката, но стражът Андерсен спаси. Веднага след това играта се прехвръли на другия край на полето, като при корнер Хансен отправи удар с глава, но Ромеро спаси с една ръка. В 37-ата минути гостите поведоха с удар на Депай под плонжиращия вратар. Минути преди края на първата част, Систо изравни след грешка на Карик.

През второто полувреме с пропуски за отбора на Луис ван Гал се отличиха Лингард и Мата. В 77-ата минута резервата на домакините Онуачу направи пълен обрат, след като финтира няколко играчи на Юнайтед.

Мачът - реванш ще се изиграе след седмица на "Олд Трафорд". 

Резултати от Лига Европа:

Мидтиланд - Манчестър Юнайтед 2:1 

Виляреал - Наполи 1:0

Сент Етиен - Базел 3:2

Фиорентина - Тотнъм 1:1

Севиля - Молде 3:0

Андерлехт - Олимпиакос 1:0

Шахтьор Донецк - Шалке 04 0:0

Галатарасай - Лацио 1:1

Олимпик Марсилия - Атлетик Билбао 0:1

Сион - Брага 1:2

Аугсбург - Ливърпул 0:0

Спортинг Лисабон - Байер Леверкузен 0:1

Спарта Прага - Краснодар 1:0

Валенсия - Рапид Виена 6:0

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт