На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Обръщение от „Водстрой 98“ АД

Решението на премиера да отмени всички търгове за обществени поръчки с държавно участие за сетен път разпали интригантството и користните амбиции на един олигархичен кръг в България. Неговите системни манипулации чрез “слухове” и “наши източници”, ползването на черен пиар, инсинуации и чисти лъжи за въздействие върху общественото мнение не закъсняха. Не за първи път моята фирма “Водстрой 98” АД е мишена на този псевдоинтелектуален клуб, чийто водач всъщност е най-младият бивш монополист с неясно минало и настояще.

На 17 февруари подвластните “бухалки” на въпросния разградски олигарх отразяват решенията на Министерския съвет със следното заглавие: “Борисов прекрати търг за 95 млн. лв. с участник “Водстрой 98” . Внушението е ясно – моята компания е едва ли не прът в колелата на държавата, непреодолимо зло в рамковото споразумение за “Проектиране, авторски надзор и строителство на пътища в съответствие с нуждите на Южноцентрално държавно предприятие Смолян.” Медийната група около този олигархичен кръг целенасочено се опитва да внуши, че Бойко Борисов спира търга именно заради моята фирма.

Часове по-късно същия ден правителството публикува стенограма от заседанието си, от която недвусмислено става ясно, че името “Водстрой 98” изобщо не е било коментирано, както и имената на останалите участници в споразумението.

Цитираният случай е само брънка от поредица гнусни нападки срещу българска фирма, която вече близо 10 години е на водещи позиции в строителния бранш, спазва законите и изпълнява стриктно задълженията си към обществото и администрацията. С нестихващ нездрав ентусиазъм олигархичните слуги на капитала се мъчат да свържат “Водстрой 98” АД с определени влиятелни политически фигури. Въпреки че аз и екипът ми многократно сме ги опровергавали, усилията по нашето омаскаряване продължават със завидно постоянство. До вчера тиражират лъжите на банков крадец, а днес твърдят, че трупаме милиарди на гърба на българския данъкоплатец.

Сега обаче аз като български данъкоплатец съм длъжен да поставя няколко сериозни въпроса, произтичащи от системното очерняне на “Водстрой 98” АД:

– Нашият предмет на дейност е строителството, нямаме каолинови концесии, нито фотоволтаични паркове, не се занимаваме с “мрежи” и “бухалки”. Декларираме, че ще участваме във всички търгове за строителство – те ще бъдат ли отменени при това положение?

– Възможно ли е правителството да прекратява процедури под натиска на един конкретен олигарх?

– Ако аргументът на кабинета наистина е, че не трябва да остава “грам съмнение” в непрозрачност, ще се разграничи ли той от внушенията срещу “Водстрой 98” АД?

– Ако правителството не се разграничи, това ще означава ли, че се съобразява с медийни рекетьори и техните непотвърдени “слухове”? Защото в нито една от опорните точки срещу нас досега не се ползват ясни източници и фактология.

В заключение подчертавам, че “Водстрой 98” АД е сериозна строителна компания, в която работят стотици хора. Крайно време е да се сложи точка на манипулативните упражнения на подмолната олигархия, която, от друга страна, абсурдно се бие в гърдите, че се бори за ефективно и прозрачно правосъдие.

Иван Мирински

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.