Протест в защита на учителката, обвинена, че е ударила с чин ученичка

Пожар горя в бежански център на гръцкия остров Самос

Двама души са в болница след катастрофа на подбалканския път София – Бургас

„Фолксваген“ отлага решението за изграждане на завод в Турция заради операцията в Сирия

Мъж стреля с газов пистолет срещу свой съсед в Бургас

Д-р Ангел Кунчев: В момента няма грип у нас, епидемията се очаква в края на януари

70 станаха жертвите на тайфуна „Хагибис“

19-годишен моторист загина край Симитли

Изтича срокът за отпускане на еднократна помощ за първолаци

Повдигнаха обвинения на убиеца на трима българи в Чикаго Стрелецът писал заплашителни бележки, сочещи, че планира насилие

7 звезди, които мразят ролите, направили ги известни На Кейт Уинслет й се гади от песента на "Титаник"

САЩ наложиха санкции на Турция заради операцията в Сирия

Слънчево време днес, температурите стигат до 28 градуса

МВР: 10 души са задържани преди мача България – Англия

Москов спира страха от здравната реформа с промяна в закон

„Твърдо решен съм да променим закона за здравно осигуряване, като добавим кратък и ясен текст, с който на вербално ниво да спрем страхът на хората, че няма да получат качествено здравеопазване“, заяви в Стара Загора здравният министър Петър Москов.

Той добави, че се е решил на това след като се е наслушал на това как много хора използват и всяват страх, че ще настъпи апокалипсис с реформата или ще си плащат хората за лечение. Текстът ще дава ясно да се разбере, че за всички граждани е гарантирано лечение по първи и втори пакет.

В Стара Загора Москов се срещна с представители на здравните и местни власти и лечебните заведения от региона и от областите Сливен, Ямбол и Хасково, за да разясни приетата здравна карта.

„Няма закриване на болници, клиники и отделения, а превеждане на инфраструктурата към нуждите на хората“, обясни Москов. Той допълни, че след април през новия планиран период е планирано безпрецедентно увеличаване на възможността на пациентите за достъп в доболничната помощ.

„Над 5 млн. броя нови броя клинични изследвания, разпределени в пакетите на личните лекари и специалистите в доболничната помощ и над 650 хил допълнителни направления са в разчета на касата с гарантирано финансиране“, добави министърът.

В болничната помощ ще има и три нови клинични пътеки за продължително лечение на пациенти след инсулт, след тежки хирургични и ортопедични интервенции с планирани общо над 500 хил. леглодни. „До средата на годината ще ликвидираме листата на чакащите за лъчетерапия“, зарече се още Москов.

„Това се случва не просто, защото днес е петък, а защото имаше едно последователно, тежко и уморително усилие на това политическо мнозинство през последните година и два месеца, за да може по този начин да охраняват вашите пари в касата, за да може сега да бъдат вложени активно в допълнително качество на вашето лечение. Не е политическа реч, а медицински факт!“, каза още здравният министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.