Феновете на „Юнайтед“ псуват любимия отбор

На запалянковците на „Манчестър Юнайтед“ им писна. Загубата с 1:2 срещу „Мидтиланд“ в Дания преля чашата на търпението им и те започнаха да обиждат не само треньора Луис ван Гаал, но и футболистите след края на първия мач от 16/-финалите в Лига Европа. По традиция играчите отидоха пред сектора с привърженици, за да им благодарят за подкрепата. Но от трибуните се понесоха освирквания, обиди и нецензурни реплики. Някои от зрителите дори подвикнаха на звездите да им върнат платените по 91 евро за билет. Агитката недоволства, че на същия стадион и срещу същия съперник през август миналата година в плейофа за Лига Европа запалянковците на „Саутхемптън“ са влизали срещу 28 евро. „Да не мислите, че феновете на „Юнайтед“ са три пъти по-богати от феновете на „Саутхемптън“?“, протестираха „дяволите“.

След загубата в. „Манчестър Ивнинг Нюз“ призова: „Ван Гаал да си върви!“, защото отборът му „стана за смях на Европа и бе поставен на колене от клуб, който е създаден през 1999 г., когато „Юнайтед“ беше суперсила на континента“. Дните на 64-годишния холандец на треньорския пост изглеждат преброени. Дори той призна, че феновете имат право да беснеят от гняв: „Особено за играта ни през второто полувреме.“ Надменният наставник се оплака, че е попаднал под закона на Мърфи: „Всичко лошо, което може да ни се случи, наистина се случи.“ Факт е, че в момента в „Юнайтед“ има 14 контузени играчи и се налагат непрестанни рокади в състава. Това обаче не умилостивява феновете и пресата. В. „Сън“ пише: „Поредното шоу на ужасите“, в. „Таймс“ добавя: „Футболни джуджета унижиха Ван Гаал“, а в. „Дейли мейл“ обобщава: „На колене“. В Англия очакват холандецът да бъде изритан и заменен от Жозе Моуриньо или от Маурисио Почетино, който жъне фурор с „Тотнъм“.

Фиаското на „Манчестър Юнайтед“ се оказа на късмет за единствения българин в тази фаза на Лига Европа. Николай Бодуров дебютира за „Мидтиланд“ точно в мача срещу „червените дяволи“, след като беше преотстъпен от „Фулъм“, където не бе играл от август насам. Защитата на датчаните с българския футболист се пропука само веднъж за първия гол на Мемфис Депай. След почивката домакините обърнаха резултата с попадения на Пионе Систо и резервата Пол Онуачу. На вратата на английския тим застана вторият страж Серхио Ромеро заради контузията на титуляря Давид де Хеа. С намесите си аржентинският национал спаси „Юнайтед“ от по-голяма загуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят