Арестуваха рецидивист обрал кафе автомат в болницата в Търново Апашът е рекордьор с 20 криминални и съдебни регистрации

Иззеха над 37,5 тона негодни месни продукти от обекти в Търновско Издирват изчезнал камион с 15 тона развалена риба и рибни продукти

БСП внася промени в Наказателния кодекс относно Истанбулската конвенция Патриотите призовават ГЕРБ да я изтеглят заради редица нарушения

Цацаров разпореди проверка за всички осъдени, които не са прибрани в затвора

Кола помете мъж на пешеходна пътека в Търново Пострадалият е в болница

„Галъп”: Румен Радев е най-популярната политическа фигура в страната

Забавления и големи намаления за Световния ден на снега в ски зона Банско

Ураганен вятър затвори ски зоната в Банско

Борисов: Зелените да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма

Борисов: Имаме маса хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ

Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Смолян ще затваря кръчми, ако дават пиячка на непълнолетни

Забраняват лазери нощем заради обсерваторията

Община Смолян ще затваря кръчми, ако допускат непълнолетни в нощните часове. Промяната е заложена в новата наредба за обществения ред, която беше приета от Общинския съвет в областния град.

В наредбата е заложен нов раздел „Условия и ред за осъществяване на специализирана закрила за деца“, какъвто не е имало в досега действащата от 2008 г. общинска наредба. Заложени са много по-крути санкции за допускането на деца в кръчмите. Мерките се въвеждат след зачестили побои и телесни повреди и убийството на Никола Мавродиев от 18-годишният Антон Петков по Нова година след запиване в дискотека в центъра на Смолян. Еспертиза доказа, че убиецът е употребил амфетамин и алкохол.

С наредбата се създава нов ред за издаване на разрешения за удължено работно време като се въвежда задължение на собствениците, ползвателите и наемателите на заведения с над 100 места и работно време след 22 часа да организират пропускателен режим с охранители. Изрично се забранява да се допускат хора с каквото и да е оръжие, спрейове, пиротехнически средства, наркотици и упойващи вещества. С наредбата се дават прамощия на кмета да отнема разрешителни за удължено работно време, ако има две или повече жалби за шум или нарушения за присъствие на непълнолетни за година. Вечерният час за малолетните е 20 часа, а за непълнолетните – 22 часа. С новата наредба непълнолетните трябва да са задължително с родителя си или пълнолетен придружител, който при проверка да представи декларация, подписана от родителя с имената си, адреса и времето, за което се придружава детето му.

С наредбата за първи път се забранява и използването на лазери и прожектори, което зачести като реклама от заведенията нощем. В Смолян има четири лазера. Мярката се налага заради замърсяване на нощното небе за наблюдения на обсерваторията на връх Рожен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.