Пиян с 2,75 промила се блъсна в дърво и уби жена си

Пиян шофьор зад волана на "Опел Вектра" с 2,75 промила се блъсна в дърво на улицата в град Смядово, Шуменско и при адския удар уби съпругата си на 39 г., съобщават от полицията. Жената се возела на предната седалка до безразсъдния шофьор Ивелин А./44г./ и загинала на място. Иницидентът станал минути преди 22 часа в петък, когато съпрузите се прибирали от гости в Смядово към дома си в близкия град Велики Преслав.

Движели си по централните улици на малкото градче и минали край патрул на КАТ. Точно по това време пътните полицаи проверявали друг водач-нарушител и забелязали, че "Опела"-а е с неработещ десен фар. Возилото обаче продължило и най-вероятно шофьорът е ускорил, а на ляв завой загубил контрол над автомобила. Излязъл в дясно от пътя, качил се на тротара и се блъснал в дърво. Униформените веднага отишли на мястото. Шофьорът-уибец им обяснил, че друг човек е бил зад волана. От сблъсъка двигателят на колата бил влязъл в купето. Жената била мъртва. Пристигнал екип от разследващи я вадили от предната седалка.

Шофьорът бил видимо с повърхностни наранявания, но при преглед в болницата в Шумен станало ясно, че е с фрактура на таза. Тест с дрегер отчел 2,75 промила алкохол и водачът е настанен за лечение в болницата, съобщават от полицията. Ивелин е хващан и друг път да шофира с алкохол над 1,2 промила. Книжката му е отнемана и връщана. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини