Москов: С Радан имаме еднаква оценка за ситуацията и различна за начина, по който да се промени

"Ние с Радан имаме изключително добри отношения. Имаме еднаква оценка за ситуацията и за настоящето и различна оценка за начина, по който да се променят. Моето мнение винаги е било и ще е че единственият начин да има промяна е през упражняване механизмите на законодателна, изпълнителна, местна власт. Резигнацията от властта не води до по- добри решения за обществото, включително и за партията която представлявам" Това заяви в Бургас министър Петър Москов в отговор на въпрос на Труд дали са се променили отношенията му с Радан Кънев след форума на партията в Поморие, когато бе взето решение той да запази поста си в правителството. В морския град здравният министър бе по покана на местната структура на ДСБ. На срещата присъстваха и представители от РБ, областният управител Вълчо Чолаков, депутатът Костадин Марков /СДС/ и др.

По думите му, ако има нещо, от което блокът се нуждае, то е да докаже резултати и смисъла от участието си във властта. "Няма цена, която аз не бих платил, за да може управлението да даде резултат, защото тези резултати означават по добро ежедневие за българските граждани ", каза Москов. Той коментира, че вътре в Реформаторския блок има нужда от разговор, убеждаване и преосмисляне- "А не да стигаме до решения които ни разделят".

Единството на блока не просто трябвало да бъде запазено, а развито и утвърдено "като върховна ценност". Относно слухове, че може да оглави ДСБ през март, той каза: "Тук разговори за ръководни постове не сме водили. Очевидно е че в блока и в ДСБ има различни мнения за бъдещето на РБ и ДСБ и това трябва да бъде ясно отчетено, и да бъде ясна линия на мнения и позиции"

Петър Москов заяви също че ресорното му министерство няма нито една обжалвана или отменена поради невъзможност за финансиране обществена поръчка

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика