Безплатни шезлонги и чадъри и това лято в Бургас

Централният плаж на Бургас и през идващото лято ще е с безплатни шезлонги и чадъри. Това ще стане, защото общината в морския град ще продължи да стопанисва ивицата. В момента има процедура по прехвърляне на плажовете от МРРБ на Министерството на туризма, което предполага че ще се забави евентуален конкурс за концесия.

"Очакваме по- силен сезон, защото имам категорично уверение от Летище Бургас, че резервациите за чартърите са завишени много. Което значи, че категорично по Южното Черноморие ще има повече туристи и в тази връзки радостно за нас- Община Бургас е, че ще стопанисваме Бургаският плаж. По принцип общината го стопанисва временно, докато той се отдаде на концесия. Това лято отново ние ще сме негови стопани, така че моите съграждани могат да бъдат доволни и спокойни, че шезлонгите и чадърите, и всичко, което се намира на територията на плажа ще бъде безплатно и ще се справим", заяви пред Труд кметът на Бургас Димитър Николов.

Директорът на Общинското предприятие "Спортни имоти" Живко Иванов коментира, че ще бъде подготвено всичко необходимо за имицата- водноспасителни и медицински екипи ще бдят за летовниците, а на плажа ще има оформени игрища за плажен тенис и волейбол, както миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони