Опразниха жилище и офис на холандец

Жилище и офис на холандец в търговищкото село Ралица са били опразнени от мебели и техника от апаши, като те разглобили и задигнали, и джип "Вранглер".

Сигналът за тоталното плячкосване бил подаден в събота в полицията в Търговище. Младеж, нает да наглежда имотите на 55-годишния чужденец, подал жалба, че всичко е разбито и разграбено. По първоначални данни липсвали хладилник, 2 климатика, бойлер, мебели и всякакви други домашни вещи и техника. Джипът, който не бил в движение, бил разглобен и измъкнат.

Какво точно е откраднато и кога, не може да се каже, тъй като имотът бил изоставен от няколко години. "Чужденецът дойде тук преди години и купи оборите в края на селото. Ремонтира ги, направи си жилищна част и офис. Гледаше крави, но бизнесът му се провали. После пробва с автокъща, но и там не му потръгна. След него дойде брат му, но и него не сме го виждали сигурно две години", разказаха от селото.

За имотите били наети пазачи, които обаче не получавали заплати 2 год., казват техни съселяни. После били ангажирани други хора. Така към момента не се знаело колко човека са минали през тези имоти. Не е изключено някой от останалите без възнаграждения да са си самоуредили финансовите отношения с "конфискуване" на вещи. По неофициална информация холандецът имал и дългове из района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони