4-годишен беше осъден на доживотен затвор за 4 убийства - „извършил“ ги, когато бил на годинка

Ахмед Мансур Карми не беше в съда миналия вторник, когато бе признат за виновен за четири убийства, осем опита за убийство, вандализиране на публична собственост и заплахи към полицията, предаде „Индипендънт“.

Той е бил част от общ списък на 115 обвиняеми, на които са наложени доживотни присъди едновременно в съда в Кайро, Египет, за престъпления, извършени през 2014 година.

Адвокатът на детето Фейзал Ал-Саид каза, че името на Ахмед е добавено по погрешка, но съдът не допуснал акта за раждане, който трябвало да докаже на съдията, че е осъденият е роден през септември 2012.

Защитникът каза пред „Йерусалим Поуст“: „Актът за раждане на детето Ахмед Мансур Карни беше представен пред държавните власти, след като името му беше добавено към списъка на обвиняемите, но после случаят е предаден на военния съд и 4-годишният е осъден задочно в последвалото заседание.“

Друг египетски адвокат – Мохамед Абу Хурира, заяви, че случаят е показал, че „египетските представи за справедливост са сбъркани и Египет е управляван от група лунатици.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят