Кюстендилските роми с ултиматум да почистят

15-хиладното ромско гето трябва да светне от чистота и крайният срок за това е 19 март т.г. ден преди най-големия празник на града "Кюстендилска пролет", ултимативно предупреди живеещите в махалата кметът на общината Петър Паунов /Дясна коалиция/.

Паунов е рязък след оплаквания на пътуващи и туристи за нетърпимо замърсяване край пътя Кюстендил-София, както и край пътищата за близките села Копиловци и Николичевци. Това създава лошо първо впечатление на посетителите и гостите на града.

За "Кюстендилска пролет" се очакват стотици от всички краища на България.

"Всеки в ромския квартал трябва да се наведе по два пъти и да си изхвърли боклука на мястото, където сме казали - в поставените на няколко места контейнери, вани и пр. Те ги знаят къде са. Предстои ни разговор с неправителствени организации, които иначе твърдят упорито, че са защитниците на правата на хората от този квартал, да съдействат. Организация и подкрепа от страна на общината ще бъде осигурена. Ако кварталът не бъде почистен, ще последват санкции, а те са фантастични, и неизпълнилите този срок ще усетят строгостта на закона. Кюстендил няма да става заложник на мръсотиите в кв. Изток", каза Паунов.

По пътя за градската пречиствателна станция за отрицателно време циганите от години трупат нелегални сметища - не можеш да минеш закъм станцията и да не си спукаш гума на колата от някоя ламарина или пирон, оплакват се работещите хидроспециалисти в комплекса.


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини