Габи от Русе взриви Sanremo с глас и вулкан от емоции

Невероятен глас и вулкан от емоции - така италианското жури на фестивала Sanremo Music Awards определи представянето на чаровната русенка Габриела Йорданова при участието й на финала на престижното международно събитие /9-12 февруари 2016 г./.

Габи заминава за Италия с покана директно за финалите, без предварителна селекция и състезание. Тя е най-младият изпълнител и се конкурира на сцената се конкурира с останалите чуждестранни изпълнители Йонуц Унгуряну (Румъния), Илениа Кафано (Франция) и Джон Стивън (Колумбия).

През последната година патронът на фестивала Николо Конвертино решава да даде възможност за изява на млади таланти и прави прослушвания в цяла Италия. За пръв път са включени и чуждестранни изпълнители.

Заедно с останалите финалисти, тя ще участва в международно турне в САЩ, Мексико и Алжир. Предстои да бъде издаден и диск с техни изпълнения.

При престоя си в Италия Габи работи в Милано с един от най-младите и перспективни вокални педагози в академия Сан Ремо - Дариана Куманова. Те подготвят заедно новата песен на русенката, получена като награда от италианския композитор Фабрицио Берлинчони. Тя ще се запише и продуцира в Италия съвсем скоро.

М.г. 12-годишната Габе представе България на „Детска Евровизия 2015“. Любовта й към музиката се ражда в ранното й детство, а първата си награда тя печели още на 4 г. Талантливата певица е носителка на награди от международни конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица