Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Сливен разваля 40-годишна аренда, разширява гробището си

Община Сливен разваля дългосрочен договор за аренда на земя, сключен с фирма „Латика“ООД. Теренът е предвиден за разширение на новите гробища на града – съобщи председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев.

Арендата е сключена при управлението на бившия кмет Иван Славов през 2003г. с тогавашния представител на фирмата Чавдар Минчев. За срок от 40 години е бил отдаден парцел от 414 дка за създаването на лозя. Годишната вноска е била от 2 900 лева. Малко по-късно договорът е променен, като арендуваната земя е била намалена на близо 290 дка, а вноската – на 2700 лева. „Само че арендаторът не е изпълнил условието на договора и вместо лозя, е създал черешова градина. Освен това въпросният терен е предвиден за разширение на новите гробища“ – поясни Димитър Митев.

Новите гробища на Сливен са създадени през 1981 г., няколко пъти са разширявани и вече обхващат над 400 дка. Почвеният слой е специфичен и повторни погребения в стари гробни места се извършват вместо след 8, след 15 години. Поредното разширение е изключително необходимо и най-късно наесен трябва да започне, като до тогава трябва да е приключило проектирането – съобщиха специалисти. Междувременно представител на „Латика“ е пожелал да бъде изслушан в постоянните общински комисии. На 25 февруари предложението за разваляне на арендата ще бъде гласувано на заседание на местния парламент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.