Мъж смени името си на Бекон Двоен Чийзбургер

33- годишният жител на Лондон Саймън Смит смени името си на Бекон Двоен Чийзбургер с помоща на държавен вестник, пише в. "Дейли експрес".

Миналата година над 80 000 души във Великобритания са сменили имената си на този принцип. 

Мъжът смело взел решение да се прекръсти на Бекон Двоен Чийзбургер, за да засвидетелства любовта си към бързите храни, в частност към двойния чийзбургер.

"Името е най-маловажната част от личността на човека, тъй като му е дадено от други хора. Бекон Двоен Чийзбургер беше първото наименование, което избрах, след като се реших на промяната", споделя мъжът.

Британецът не е имал затруднения при смяната на името си, но голямото препядствие, което му предстои, е да убеди годеницата си Исабела да стане г-жа Двоен Чийзбургер.

Причините за промяна на името сред британците не са малко - от необичайни до напълно сериозни.

Често пъти британците сменят имената си като се кръщават на футболни звезди като: Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Уейн Руни. Баща и син са сменили имената си на Куинс Парк Рейнджърс, за да почетат любимия си отбор по футбол.

Други сменят имената си, за да засвидетелстват любовта си към анимационни герои и измислени персонажи - Пенелъпи Питстоп, Брус Уейн, по-известен с изявите си като Батман.

Някои хора обаче сменят имената си и по сериозни причини, например жени, избягали от малтретиращи ги партньори, транссексуални, хомосексуалисти, имигранти.

Държавата обявява тази дейност за законна, стига да не им служат за измама, да не са непроизносими, да не включват числа и символи, да не са обидни или богохулни.

Цената за тази услуга е 33 лири за възрастен и 35 лири за дете.

Коментари

Задължително поле