Катер на гръцката брегова охрана се вряза в лодка с мигранти

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Кунева обеща, че няма да реже парите за висше образование

Меглена Кунева пое публичен ангажимент, че парите за висше образование няма да намаляват, информира бТВ.

„Чрез направените промени ще се финансират по-добре онези професионални направления в онези университети, които са добри, и оставяме на тяхната автономия да преценят кои да развият. Ако в едно висше училище има няколко специалности, то трябва да избере в коя специалност е най-силно и къде да насочи усилията си“, заяви Кунева.

„Крайно време е университетите в България да спрат да произвеждат кадри, които след това нямат реализация – ненужни кадри, и да държат студенти само за да могат да се финансират висшите училища“, каза още вицепремиерът Меглена Кунева на пресконференция за приетите през миналата седмица от парламента промени в Закона за висшето образование.

По думите й досега рейтинговата система на университетите по-скоро се е използвала за ориентир за кандидат-студентите, а сега тя излиза напред – в друго качество, за да може висшите училища да планират своите стъпки, особено по отношение на финансирането си.

„Не искаме стрес в системата, във всяка една образователна степен и в научно направление, искам измененията да стават така, че да се осигури стабилност, а не шок. Процесът ще става поетапно – до 2020 г., за да може системата да го поеме без сътресения и ще има буфери“, коментира министър Кунева промените в закона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.