Гришо победи Денис Кудла в Акапулко пред погледа на Никол Шерцингер

Григор Димитров стартира с победа турнира в Акапулко. Най-добрата ни ракета се класира за втория кръг в турнира след като би с 7:5, 6:1 американеца Денис Кудла.
Българинът спечели титлата на този турнир през 2014 година. 24-годишният хасковлия си осигури 19000 долара и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 28-о място.

На трибуните в Акапулко беше и приятелката на Григор - американската попзвезда Никол Шерцингер, която изгледа двубоя в компанията на хора от щаба му. Григор влезе трудно в мача, като в първия сет изпита здравината на нервите на своите фенове, но им се реваншира с убедителна игра във втория.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с успех турнира в Акапулко (1,55 милиона долара награден фонд) като в мач от първия кръг победи Денис Кудла от САЩ със 7:5, 6:1 след 88 минути игра. Българинът спечели титлата на този турнир през 2014 година. 24-годишният хасковлия си осигури 19000 долара и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 28-о място.

Двубоят не започна особено добре за Димитров, който трябваше да наваксва изоставане от 0:2 гейма в първия сет, след като беше пробит. Постепенно българинът намири ритъма си на игра и стигна до равенство 3:3, а в последствие и да поведе с 4:3 при свой сервис.

В 8-ия гейм на първия сет Димитров имаше възможност да пробие своя съперник на няколко пъти, но пропусна и резултатът беше изравнен до 4:4.

С добра игра в деветия гейм и при свой сервис Григор спечели и поведе с 5:4. С добра игра в следващия гейм Кудла изравни до 5:5.

Поставеният под №7 в основната схема на турнира в Мексико българин беше съсредоточен при сервирането си в 11-ия гейм и успя да поведе с 6:5. В най-точния момент Димитров успя да пробие съперника си и след 55 минути игра да поведе с 1:0 сета след 7:5.

Във втория сет двамата си взеха подаванията за 1:1, а в третия гейм Димитров удържа и не допусна да бъде пробит, за да поведе с 2:1.

След осем минутна битка в 4-ия гейм Димитров успя да пробие съперника си при третата си възможност и поведе с 3:1, а след това затвърди пробива и поведе с 4:1. Явно съпротивителните сили на американеца бяха на привършване и Григор отново проби съперника си за 5:1. В крайна сметка хасковлията взе и следващото си подаване и спечели с 6:1, а с това и срещата.

Така Димитров изравни общия баланс срещу Кудла, срещу когото загуби през 2011 година на турнира в Нюпорт.

Във втория кръг Димитров ще играе отново срещу американец - Доналд Йънг. 26-годишният Йънг е 79-и в световната ранглиста. Левичарят от Чикаго няма титли в кариерата си и е заработил малко над 2,85 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Димитров е в серия от три поредни победи срещу Йънг, като има общо четири успеха в пет мача срещу американеца. За последно двата играха през миналия сезон на турнира на червено от сериите "Мастърс" в Мадрид, където българинът елиминира съперника с 6:4, 3:0 и отказване на Йънг заради контузия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт