Изчезналият самолет се е разбил в Непал, всички 21 души на борда са загинали

Самолетът, който изчезна с 21 души на борда, се е разбил над джунглата на в планински регион на северен Непал. Това съобщи министърът на туризма и авиацията на страната, цитиран от bTV.  Открити са и останки на самолета, съобщават властите, цитирани от АФП.

„Останките от самолета са открити напълно изгорели в Солифопте в област Маяагди“, посочва министърът на транспорта Ананда Прасад Покхарел.

По думите му телата на загиналите са разпръснати сред отломките.

Пътническият самолетът на авиокомпания "Тара Еър" изчезнал от радарите на 8-мата минута от полета. Той е излетял от Покхар и се е насочил за град Джомсом. Полетът е трябвало да продължи 19 минути.

На борда е имало 18 пасажери и трима души екипаж. Двама от пътниците са чужденци – един китайски и един кувейтски гражданин. Имало е и деца.

По думите на говорителя на „Тара Еър” времето е било ясно в сряда сутрин, когато самолетът е излетял. Машината е била нова, внесена от Канада през миналия септември.

Един военен и два частни хеликоптера са изпратени на мястото на инцидента.

Град Покхара, от където самолетът е излетял, е една от най-популярните туристически дестинации в Непал. От град Джомсом пък започват едни от най-популярните туристически маршрути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят