"Ислямска държава" обезглави 12 души в Либия

Либийският клон на "Ислямска държава" превзе за кратко център на силите за сигурност в западния град Сабрата, предаде Асошиейтед прес.

Джихадистите убиха и обезглавиха 12 служители на силите за сигурност, преди да бъдат прогонени рано тази сутрин, съобщиха двама източници по сигурността.

Нападението бе показателно за стабилното присъствие и непредвидимата ударна сила на местния клон на ИД в този стратегически град, служещ за сборен пункт за мигранти, устремили се към Европа.

Тахер ал Гарабили, член на Военния съвет на Сабрата, каза за АП, че въоръжените мъже се възползвали от пропуск в сигурността и окупирали центъра на града, докато военните били заети с операция на друго място.

Друг източник по сигурността каза, че джихадистите използвали обезглавените тела на убитите служители на центъра, за да блокират пътищата, по които се стига до щабквартирата, която окупирали за около три часа.

Миналата седмица при американска бомбардировка в Сабрата загинаха десетки предполагаеми екстремисти, както и двама служители на сръбското посолство в Либия, отвлечени през ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят