Доктор дари изобретение за ранена от пиян шофьор абитуриентка

Д-р Станислав Несторов - известен наш хирург-ортопед, автор на много изобретения, дари медицински уред на болницата в Монтана и оперира пострадалата при тежка катастрофа абитуриентка Елина Георгиева.

18-годишното момиче бе пометено посред нощ заедно с приятеля си от излетяло от пътя „Ауди” с пиян мъж зад волана.

Ученичката бе настанена в болницата със счупен таз и фрактура на десния крак. За да помогнат на абитуриентката и семейството й за лечението, съученици и учители от езиковата гимназия в Монтана започнаха благотворителна кампания. Научил за проблемите, д-р Несторов – хирург –ортопед с над 30 годишен стаж, дари на болницата в Монтана външен фиксатор и сам го постави на счупения крак на момичето.

Устройството, изобретено от д-р Несторов, е на стойност 2400 лева и плащането му не се поема от Здравната каса. Фиксаторът е за многократна употреба и ще се прилага при лечението на тежки травми в областта. Лекарите в Монтана вече са оперирали счупения таз на ученичката.

Д-р Несторов е работил в Университетската болница и заедно с колектива си разработва ортопедични фиксатори и консумативи. 12 от тях са патентовани в България, а 7 в световната патентна организация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини