Девет са задържаните данъчни във Велико Търново

Общо девет служители на НАП-Велико Търново са задържани днес, съобщават от Специализираната прокуратура.

Както по-рано Труд онлайн съобщи, от сградата на ведомството бяха изведени трима служители , сред които и шефът на отдел „Контрол” Пламен Томов. Освен него са задържани и служителка и нейния колега Мирослав Стефанов от Дирекция „Събирания”. Малко по-късно бе прибран и друг данъчен на име Любомир. Той беше открит и изведен по обяд от спецполицаи от кафене в центъра на старата столица.

Съобщението на Спецпрокуратурата гласи, че „днес на територията на град Велико Търново се провежда специализирана операция за документиране на престъпна дейност и за задържане на организирана престъпна група от корумпирани служители на ТД на НАП Велико Търново, искащи и получаващи подкупи, в качеството им на данъчни служители". И още:

"Операцията, започнала в 08.30 часа днес, се извършва от служители на МВР и ДАНС, на място са и наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура.

До настоящия момент са извършени претърсвания и изземвания в 13 служебни помещения в сградата на ТД на НАП Велико Търново. Претърсени са 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица. При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства.

Разпитват се свидетели. В хода на разследването са използвани различни способи за събиране на доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Задържани за 24 часа по реда на ЗМВР са 9 лица: С. С.– бивш директор на ТД на НАП Велико Търново, директор дирекция „Контрол“ – П. Т., началник отдел „Селекция“ – П. Н., началник отдел „Ревизии“ – М. Д. , заместник-директор на дирекция „Събиране“ – М. С., началник отдел „Обжалване“ – Р. П. , данъчните инспектори Л. И., И. К. и М. В.

Разследването продължава. Действията на прокуратурата, МВР и ДАНС се извършват в координация и сътрудничество с Директора на НАП – Бойко Атанасов".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право