Затишие на границата – нито един мигрант не е проникнал у нас вчера

Справката за вчерашния ден е, че нито един мигрант не е влязъл в страната ни, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова пред депутатите от комисията по сигурност и обществен ред, предава Нова тв.

Тя увери народните представители, че информацията за насочване на бежански поток към страната ни на този етап не отговаря на истината.

„В някои медии от чужбина се появяват такива съобщения, но по информация на нашите и партньорските служби няма такава опасност към момента. Даже има затишие през последните дни", обясни Бъчварова и се аргументира именно със справката от вчера.

„Основната ни цел в момента е да направим така, че да не допуснем развитие на маршрут през България. Това ще стане с много бързи, спешни и конкретни мерки за възможните места, които биха били най-лесни за проникване на наша територия“, допълни министърката. Според нея властите могат да се справят с тази задача с помощта на армията.

Бъчварова предположи, че информацията за решителността да се справим с потока от Близкия изток и Северна Африка може да окаже превантивен характер, защото хората, които организират мигрантските потоци се информирали от интернет и следели какво се случва в съответните държави. След което обяви, че МВР има план за действия при нова бежанска вълна към границите ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини