Годеницата на оцелелия парижки атентатор Салах Абдеслам скъса с него чрез медиите

Годеницата на Салах Абдеслам - единствения оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември, скъса с него публично. "Срамувам се от теб! Изглежда любовта ти към мен е била по-слаба от омразата, която си изпитвал. Посрами семействата ни! Започвам нов живот, в който за теб няма място", заяви в интервю младата жена, чието име остава в тайна.

Тя не е знела, че приятелят й е част от терористична група. През 2015 година, когато постоянно е пътувал зад граница, той й казвал, че е на планина или във Франция, докато всъщност е бил в Централна Европа.

След 6 години годеж Абдеслам й казал, че няма да бъде в състояние за сватба в този живот, затова двамата ще се видят отново в Рая. Това станало ден преди трагедията в Париж.

През 2011 година Абдеслам излежал едномесечна присъда за престъпления, които остават неизяснени, но бившата му годеница не мисли че това е причинило радикализирането му.

Младата жена предполага, че радикализацията на нейния годеник се е случила под влиянието на приятеля му от детството Абдулхамид Абауд, взривен при щурма на френските специални части в Сен-Дени.

Братът на Абдеслам пък се взриви в Париж. Бившата годеница подчерта че майка им страда много заради деянията на синовете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят