Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Превозвачи се опасяват от фалити Ще бъдат принудени да регистрират бизнеса си в чужбина

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области утре

Ангела Меркел ще получи наградата „Фулбрайт“

Пуснаха Кюфтето срещу 3 бона гаранция

Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Обиск в джамия в Берлин

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка Пращат предупреждения на 140 000 фирми

Премиера на „Опърничавите“ събра актьори и писатели

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 декември 2018

Технологично устройство анализира съдържанието на храните

Малкото технологично устойтво, по-известно като джобен спектометър, анализира съдържанието на храната, съобщи Дарик.

Спетометърът Scio беше представен на технологичното изложение Mobile World Congress в Барселона.

Устройството, което анализира материалите, използва светлината като функция от дължината на вълната или честотата.

След като „събере даннии“ спектрометърът изпраща информацията на смартфона на потребителя чрез блутут технология.

Производителите твърдят, че устройството има и други функции, освен анализирането на съдържанието на храните, може да установи колко е сладка динята, какво е качеството на кожено яке или автентичността на скъпоценни камъни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.