Побраха "Списъкът на Шиндлер" в 60 секунди

Българката Петя Иванова направи 60-секунден римейк на легендарния филм на Стивън Спилбърг "Списъкът на Шиндлер". С него тя взе голямата нагада на конкурса за 60 секунден римейк на филм, проведен в София от Jameson Irish Whiskey.

Умението да бъдеш кратък се оценява високо в рамките на конкурса. Възнаграждава се човекът, който е успял само за 60 секунди да предаде най-точно емоцията, която иначе се гради по време на часове филмово време.

Лентата на Иванова беше избрана за победител от жури в състав: Васил Василев - Зуека, Стефан А. Щерев, Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев.

Най-добрия римейк за страната ни ще я представи на финала на конкурса, който ще се преводе в Лондон през март 2016. Там българският победител ще се бори с финалисти от цял свят в рамките на бляскавата церемония по връчването на кино наградите на списание EMPIRE.

Миналогодишната церемония на Jameson Empire Awards 2015 бе един от най-дългоочакваните кино форуми в Англия и събра каймака на филмовата индустрия. Очаква се на тазгодишния финал да се появят много знаменитости, включително и екипа на „Междузвездни войни 7: Силата се пробужда".

Финалистът ще се избира с вот на публиката, а в избора ще има участие и българското жури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл