24-годишна филипинка е новата Мис Свят

Над 40 пострадали след взрив в японски ресторант в Сапоро

С джипове свалиха децата, блокирани на хижа „Алеко“

Гръцките земеделци излизат по пътищата

Бомба избухна пред сградата на гръцка телевизия

И днес ще вали сняг, жълт код е в сила за шест области

Пускат днес нови 24 км от „Струма“ Откриват официално магистралата между Кресна и Сандански

Извънреден Съвет за сигурност на ООН след решението на Косово да създаде собствена армия

„Черно море“ съди „Левски“

Пускат в продажба електронните винетки

Френският премиер призна, че правителството е допуснало грешки в кризата с протестите

На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Огромен интерес за санирането в Поморие, финансовият ресурс е изчерпан

Община Поморие спира да приема Заявления за финансова помощ по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Това се налага поради изчерпване на финансовия ресурс от 3,5 млн. лева, определен от оперативната програма.

Към настоящия момент, към Оперативната програма са регистрирани 24 сдружения на собственици и са подадени 10 заявления за интерес. Приетите досега документи ще бъдат разгледани от експертна комисия и ще се извърши проверка на място, преди да се сключат договорите между Общината и Сдруженията на собствениците.

Новите заявления за интерес и финансиране на мерки за постигане на енергийна ефективност вече ще се приемат според правилата на Националната програма за енергийна ефективност, приета с ПМС № 18/02.02.2015 г. и допълнена с ПМС № 23/04.02.2016 г. Допълнително условие по националната програма е многофамилните жилищни сгради да са на три или повече етажа с 6 (шест) или повече самостоятелни обекта с жилищно предназначение.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Община Поморие разполага с отделен ресурс от още 3,5 млн. лева, който е предназначен за внедряване на енергийна ефективност на публични сгради. Чрез него ще бъдат санирани сградите на ОУ „Христо Ботев”; на СОУ „Иван Вазов” (начален курс, вкл. физкултурния салон); на РУП, на РСПБЗН, на Историческия музей и на общинската администрация.

„Радвам се, че така бързо успяхме да организираме и стартираме процеса за енергийно обновяване на домовете в нашия град. Благодаря на всички за доверието към нас, но за съжаление финансовата рамка и състезателният принцип на програмата не позволяват да удовлетворим желанията на всички кандидати. Уверявам ви, че дори и тези десет жилищни блока, заедно с публичните сгради, които ще санираме с европейски средства, са изключителна възможност, предоставена само на 28 града в България, сред които е Поморие. Желанието ни е максимално да се възползваме и от Националната програма, така че да преобразим изцяло нашия град.”, коментира кметът Алексиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.