Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

Съдът отмени орязаните заплати на кметове в община Ветово

Административният съд /АС/ в Русе отмени решението на Общинския съвет в град Ветово за новите заплати на кметовете в общината, град Сеново и село Писанец. В жалбите си, подкрепени и от областния управител на крайдунавския град Стефко Бурджиев, те оспорват намалените им месечни възнаграждения до минималните като незаконосъобразни.

„Общинският съвет на Ветово не е нарушил установените граници за размера на заплатите, но липсата на изложени мотиви и фактически основания за приемане на обжалваното решение е нарушение на изискванията на закона за форма и съдържание на административния акт“, мотивира се АС. Решението му може да се обжалва пред Върховния административен съд /ВАС/.

Миналия ноември местният парламент на Ветово гласува новият стар кмет с пети мандат на община Ветово Георги Георгиев /МК „Бъдеще за всички“/ да се разписва срещу минимална заплата по закон от 730 лв. До м.г. той е вземал 1462 лв. на месец. Новата стара кметица на град Сеново Инна Георгиева /БСП/ пък получава 390 лв., докато преди е разчитала на 627 лв. За кметицата на село Писанец Виолета Неделчева /МК „Бъдеще за всички“/ са определени 380 лв. при полагаеми до 1300 лв. Като кметски наместник тя е вземала 420 лв.

Общинският съвет обаче гласува новият стар кмет на град Глоджево Илхан Абтиходжев да получава 1650 лв. месечно при 716 лв. в предишния му мандат. Толкова слага в джоба си и преизбраният кмет на село Смирненски Салих Салиев, който досега е вземал 627 лв. Кметът на село Кривня Реджеб Аков пък се разписва срещу 1400 лв. при 607 лв. в предишния му мандат.

Заради политически дрязги и междуличностни отношения местният парламент две предходни години, както и сега, отказва да гласува бюджета на Ветово. В новия 17-членен Общински съвет ДПС има 7 съветници, МК „Бъдеще за всички“ – 6, ГЕРБ – 3, МК „БСП и АБВ“ – 1.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.