Производител: Зеленчуците по пазарите са пред разваляне

Зеленчуците по пазарите не са пресни, а са точно пред разваляне. Това предупреди секретарят на Българската асоциация на производителите на оранжерийната продукция Георги Камбуров, цитиран от БГНЕС.

Преди ден-два на тържището в Първенец са пристигнали 15 тира с краставици и домати, вероятно и с цитруси. Те са разтоварени веднага и е започнало обработването им, защото са престояли на българо-гръцката граница твърде дълго.

Камбуров обясни, че въпросните тирове са преминали по време на кратките „прозорци”, които протестиращите са им отпуснали.

Състоянието на една част от тази продукция било много лошо. Опаковките били протекли и затова са изхвърлени.

Останалата стока, която що-годе може да бъде продадена, е минала в касетките на тържището. Макар че търговският й вид е твърде непривлекателен, търговците се опитват да я пласират.

Заради компрометираната продукция от Гърция той очаква от Турция да ни залеят със зеленчуци, особено – с домати, защото „пазарът празно място не търпи“. „Щом българите не сме на пазара – веднага ще се намерят търговци, които да запълнят тази отворена ниша“, с тъга призна Камбуров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес