Трупът в палестинското посолство е на мъж, търсен от Израел за убийство

Намереното тяло в двора на посолството на Палестина в София най-вероятно е на палестинския гражданин Омар Наиф Хасан Зайед, съобщава Нова тв.

Сигналът за трупът е подаден около 7.30 сутринта. От прокуратурата съобщиха, че дипломатически представител от Посолството е съобщил за починало лице, в резултат на упражнено насилие, на територията на посолството. Омар Зайед е паднал от един от етажите на сградата, съобщи БГНЕС.

Очаква се на място да пристигне директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

22 години история

В края на миналата година на българските власти е било отправено искане от Израел да предадат за доизлежаване на присъда доживотен затвор мъжът, който живее у нас от 22 години. Израелските власти издирват 51-годишния Зайед за участие в убийство на техен гражданин, извършено през 1986 г., когато е бил на 22 г.

В началото на 90-те години той пристига в България. Започва да работи при чичо си, по-късно с негова помощ започва малък частен бизнес. Жени се и заживява у нас. Има три деца с българско гражданство.

Заради искането за есктрадиция от края на 2015 г., което е одобрено от българката прокуратура, палестинската общност в България заявява, че ще организира прости в защита на Омар. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право