Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Декларация срещу зеления рекет пусна Асоциацията на организациите на българските работодатели

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки 65-годишната Пенка Стефанова вземала лековете от знахар от Сливен

Глобиха фирма, горила гуми и боклуци в Монтана

Иван Таков: Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018 няма заложен 1 лев за изпълнението им

Районният съд в Бяла се напука и потъва

Сградата на Районния съд в град Бяла уляга и се нуждае от спешен ремонт, алармира в годишния си отчет председателят му Галена Дякова. Аварийно е ремонтиран само покривът, и то преди 8 г. Пукнатините по зданието бързо се увеличават и състоянието му застрашава служители и граждани.

Въпреки многократните сигнали до Министерството на правосъдието /МП/ и Висшия съдебен съвет, Беленският съд е включен в капиталовите разходи едва м.г. Обществената поръчка за обследване, изготвяне на технически паспорт и техническо задание за укрепване на сградата е приключила и на 19 октомври 2015 г. МП сключва договор с 45-дневен срок.

Строителството ще стартира, когато в съда получат резултатите. За да няма затрупани хора, ще се иска „становище за предварителни превантивни мерки“.

В Беленския храм на Темида на 658 кв.м площ съдът дели 21 помещения с Районната поркуратура и Службата по вписванията. По щат в съда работят петима магистрати, съдия по вписванията, двама държавни съдебни изпълнители и 17 съдебни служители. Кабинетите и канцелариите не достигат, а трябва да има и помещение за “Регистратура за класифицирана информация”. Агенцията по вписванията премества служителите си извън сградата от края на 2013 г.

В двуетажната сграда липсва асансьор, а за хора с физически увреждания има подвижна рампа само до тоалетните. Съдът чака от 2008 г. МП да отпусне пари за съоръжение, което да осигури достъпа на инвалиди. Трябва да се подменят и остарелите климатици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.