Прокуратурата в Горна Оряховица разследва търговия с гласове

Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и още 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Американски бомбардировачи прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

Започна изграждането на тунел „Железница“ от магистрала „Струма“

Вижте Майли Сайръс без сутиен (СНИМКИ) Певицата без свян показа зърната си

Вдигнаха заплатите на кметовете в Търговище

С близо 10% ще бъдат увеличени заплатите на общинския и селските кметове в Търговище. Завишението ще влезе в сила от 1 март, решиха на сесия общинските съветници. Така възнаграждението на кмета д-р Дарин Димитров ще стане 2420 лв. Досега той взимаше 2200 лв.

Кметовете на 51 населени места също ще се разписват срещу нови заплати. Тези, които управляват села с до 500 жители, ще получават 615 лв. В по-големите населени места кметовете ще взимат по 685 лв. стартови заплати за труда си.

Увеличението беше прието единодушно, след като в края на миналата година съветниците първо вдигнаха заплатите, а после по искане на кмета д-р Димитров ги намалиха. Тогава градоначалникът настоя, че завишаване на възнагражденията в рамките на тогавашния бюджет не може да има, тъй като той не може да поеме непредвиденото натоварване. Кметът заяви, че заплати могат да се вдигат след разчет и залагане на нужните суми в бюджета за 2016г.

Предстои вдигане на парите и на служителите в администрацията. При някои те ще бъдат коригирани с 10%, а при други длъжности с повече. Това ще доведе до увеличение на средните възнаграждения в администрацията и от там на тези на общинските съветници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.