Гербаджия "буйна глава" оглави дупнишката болница

Росен Тимчев /30 г./, станал известен със задържането му на 14 януари 2009 г. на кървав протест пред парламента, когато имаше меле и сблъсъци между футболни ултраси и полицията и изпратената да охранява митинга жандармерия, беше избран за и.д. шеф на общинската болница в Дупница на вчерашното заседание на минипарламента.

Ще остане на поста 6 месеца, след което ще има конкурс за длъжността - прогнозите са Тимчев да бъде предпочетен и след това за постоянен управител на иначе закъсалия здравен комплекс, казват информирани. Съветниците гласуваха заплата от 1 497 лева за временния болничен шеф на Дупница.

Той е завършил "здравен мениджмънт", сега е съветник към здравната комисия в парламента, син e на проф. Константа Тимчева, национален консултант по онкология. Задълженията на болницата при 10-годишното управление на предишния шеф д-р Любомир Таушански са стигнали 930 хил. лева, установила проверка на експертна комисия, в която участвал и Тимчев. Една от първите задачи пред новия управител е договаряне на обема дейности в новия договор със здравната каса. Ще има и вътрешни структурни промени, каза след избора му пред репортери Тимчев. По думите му няма как да се поддържа щат от 330 души, както е досега в дупнишката общинска болница, след като в болницата в Гоце Делчев например, която извършва подобен обем дейности щатовете и персоналът са 150-160."Ще направя всичко възможно, за да запазим болницата", обещава той.

Тимчев има доста перипетии и в политическата си биография. Макар и отявлен привърженик на ГЕРБ първоначално и неин лидер в Сапарева баня, е бил изключван от партията впоследствие. Минавал в ДСБ. И т.н..На последните местни избори пък е в листата за съветници, отново на ГЕРБ, но в Дупница.

По Сапарева баня припомнят и друга неприятна история с Тимчев - бил е разследван от прокуратурата, че е присвоил 5000 лв., отпуснати от дирекцията по веоризповеданията за ремонт на храма "Св. Архангел Михаил" в курорта. Сумата била преведена по личната сметка на Тимчев. Разследването е прехвърлено в Софийска районна прокуратура - за измама и е по чл. 209, ал. 1 от НК. Обвинението не издържало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони