Над 170 кучета са осиновени в общинските приюти в София през 2018 г.

Елена Кучкова тайно роди момиченце Плеймейтката крие мъжа до себе си

Арменските служби предотвратиха серия терористични актове

ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

БЛС и НЗОК се договориха за допълнителни 55 млн. лв. за медицински дейности

55 млн. лева допълнително бяха отпуснати от Националната здравноосигуртелна каса за доболнична и болнична помощ, както и дентални дейности за 2016 г.

От Българския лекарски съюз поискаха да бъдат освободени 62 млн. лева от резерва на касата, който е 316 млн. лева, но в крайна сметка средствата ще са със 7 млн. по-малко.

От съсловната организация публикуваха окончателния вариант на проекта на Национален рамков договор (НРД) за медицинските дейности. Очаква се той да бъде подписан утре, информира БТВ.

При първичната и специализираната извънболнична помощ увеличението спрямо парите за миналата година е с по 20 млн. лв. За медико-диагностични дейности – с 22 млн. лева. Очаква се рамковият договор за медицинските дейности да влезе в сила от 1 април.

НРД за 2016 г. за дентални дейности бе подписан днес, съобщиха от НЗОК. Новите моменти, залегнали в проекта, са свързани с контрола на касата. Въведени са нови видове контрол: предварителен, внезапен и последващ.

Предвидена е възможност, при отчитане на неизвършена дейност, да се прекратява договор с изпълнител на дентална помощ. Предвидено е също да се заплаща и още една – трета, дейност за възрастните (например обтурация или екстракция на зъб). Промените влизат в сила от 1 септември. Досега пациентите над 18-годишна възраст имаха право на до две лечебни дейности за съответната календарна година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.