Задава се топъл уикенд

През следващото денонощие ще има разкъсана, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, съобщава за агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от НИМХ към БАН.

Прогнозата е, че през нощта ще е почти тихо, а утре ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минимални температури между 2° и 7°, максимални между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана, често значителна облачност. На места ще превали слаб дъжд, по високите върхове на Рила – слаб сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максимална температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около 0°.

В неделя вятърът ще е от югоизток, слаб до умерен. Ще преобладава облачно време, но вероятността за валежи е малка. На места, главно в Източна България и в равнинната част от страната ще има мъгла или инверсионна облачност. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 13° и 18°.

В понеделник преди обяд ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. След обяд облачността отново ще се увеличи. Привечер на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Във вторник на много места в страната ще превалява дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от юг и температурите ще са все още сравнително високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето