Лидер на палестинската общност у нас обвинява Мосад за смъртта в посолството

Израелската разузнавателна агенция Мосад уби Омар Зайед. Мосад прави каквото си иска в България. Това каза в ефира на Нова телевизия един от лидерите на палестинската общност у нас Ибрахим Дугмуш. Както „Труд“ писа вчера Зайед беше намерен мъртъв в посолството на Палестина в столицата.

През декември Израел изпрати писмо до българската прокуратура с искане за незабавно екстрадиране на Омар Зайед, който има доживотна присъда от 1986 год.

„Версията, която ще бъде тиражирана е, че това е само убийство, което не е така, защото то е целенасочено и идва от Израел“, допълни Дугмуш.

Той разказа, че Зайед е живеел много добре, имал е печеливш бизнес в България. Всичко обаче се променила след като от Израел поискали екстрадацията му. „Тогава той отиде в посолството, в което няма охрана, няма камери“, каза още той.

„Израелците в България се държат все едно сме задния двор на Израел. Всички помнят атентата в Сарафово. Тогава израелците събраха всички улики, които бяха там. Изчистиха терена и никой една дума не им каза. Те трябваше да работят на партньорски начала с българските служби, но иззеха цялото разследване“, допълни директор е на Центъра за близкоизточни изследвания в София Мохд Абоаси.

По думите му вчера на палестинците и на палестинския посланик е било отказано да присъстват на аутопсията.

„Като ни отказват имаме право да нямаме доверие в прокуратура. Днес идва палестинска делегация, която се надяваме да се включи в разследването на убийството, дано ѝ позволят“, каза още Абоаси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини