Кобрата: Искам децата ми да израснат в България

„Искам децата ми да израснат в България”. Това каза големият ни боксьор Кубрат Пулев в откровено интервю за Нова тв. Той сподели, че вярва, че ситуацията у нас може да стане по-добра.

„Трябва да има повече млади, образовани хора на важните постове в държавата”, каза Кобрата. Според него не трябва да бездействаме и да чакаме „някой да дойде да ни оправи”.

Кубрат Пулев говори за ситуацията в България, за политиците, какво би направил в случай на война и за личните си планове извън спорта. Боксьорът в момента е на подготовка на високопланинската база на Белмекен, където представители на популярна германска медия изкачиха заедно с него върха "Зъбчето".

"Чест му прави на човека от немската телевизия, че дойде до България. Премръзна човекът. Падаше, ставаше, изобщо сериозно преживяване имаше. И работата на журналистите не е лесна. Моите колеги "Зауерланд" се радват, че са на такова място и могат да се докоснат до такава красива природа като нашата", сподели Кобрата.

"Чувствам се на 19-20 години. Още съм в пубертета. Гледам година за година. Важно е какво предстои. С тези бежанци, както върви светът може и Трета световна война да има. Ситуацията в Германия? Не съм толкова навътре в нещата, но определено го има този проблем с бежанците, както навсякъде. Но нека да мислим за нас. Ние сме много по-нуждаещи се. Ние като нация, като народ трябва да си извървим пътя. Трябва да знаем, че нещата няма да се случат за ден-два, нито за година-две", продължи професионалният боксьор.

"Не искам да влизам в детайли, но много от нещата в държавата не функционират. Хората ги мързи, на повечето места си пият кафе, пушат си цигарки и това е. Никой не си дава зор, всички ги мързи и викат защо така. Един народ без ясни и точни правила, без закони няма как. Ако ги няма тези неща, ние сме просто едно племе. Аз милея за България. Бих дал живота си за нашата родина", каза още Пулев.

Цялото интервю с боксьора може да гледате във видеото.

Коментари

Задължително поле