Удариха група, разпространявала дрога в Шумен

Четирима мъже от Шумен бяха арестувани от полицията за държане на наркотични вещества. Единият от групата - Васил И. /33г./, е осъждан 29 пъти. Криминалисти ги ударили в момент на сделка, от групата са иззети марихуана, таблетки екстази и амфетамин.

Зрелищната акция стартира още в четвъртък вечерта към 18,30 часа на стария вход на болницата на кръстовището на улиците "Кирил и Методий" и "Петър Парчевич". Цивилни и униформени ченгета арестуваха трима криминално провени шуменци, докато сключвали сделка с наркотични вещества в автомобил "Опел Астра". По време на претърсванията и обиските в шуменците Васил И. /33г./, Владимир Г. /24г./ и Свиделен Д. /38г./, известен като Костура, е открит плик с около 30 грама канабис. Иззети са и хапчета "екстази", както и плик с 30 грама бяло прахообразно вещество, чието съдържание ще се установява. Във Васил са намерени 980 евро и 200 лева.

Криминалисти предприели същата вечер и в петък претърсване на няколко адреса в града. В едно от жилищата е открито 100 гр. бледо жълто вещество, което след полеви наркотест реагирало на амфетамин. Иззети са и 5 гр. канабис. В хода на операцията е задържан и Т.Д. /28г./ от Шумен. Иззети са електронни везни, мобилни телефони. И четиримата мъже са арестувани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Най-вероятно арестът им ще бъде удължен.

Рекордьорът Васил, който е с 29 осъждания е вършил измами, обсебвания, управление на кола в срока на наказание, документни престъпления. Владимир е с две наказания за кражби на вещи и части от коли. Свилен е осъждан 11 пъти за кражби, грабеж, хулиганство, нанасяне на телесна повреда, обсебване, незаконно притежаване на оръжие. Напоследък се подвизавал в София и последната му присъда от 2009 г. е за наркотици.

Започнато е досъдебно производство за държане на наркотични вещества и работата по документиране на случая и изясняване на съпричастността на всеки един от задържаните продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право