Двама арестувани след масирана полицейска акция в Пловдив

Двама задържани за срок от 24 часа за притежание на наркотици, 15 съставени акта и 24 души глобени с фишове и 16 констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата - това са резултати от масираната полицейска операция в Пловдивска и областта, стартирала в 1 часа през нощта в петък срещу събота по разпореждане на главния секретар на МВР Георги Костов.

Поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на водачи на МПС, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

По време на акцията от служителите на Областна дирекция на МВР-Пловдив са инспектирани 15 питейни заведения, 125 автомобила и 916 лица. Установени са 2 случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана според регламента на Закона за частната охранителна дейност, и са засечени петима непълнолетни без придружители. По случаите с двамата задържани с наркотици са образувани досъдебни производства. Проверките са осъществени от служители на отделите "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция", сектори "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили", както и инспектори от "Контрол на общоопасните средства" и "Детска педагогическа стая".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини