МВР излезе на лов за мутрите

Ден след като главният прокурор Сотир Цацаров и главсекът на МВР Георги Костов се обявиха за нулева толерантност на престъпността и беззаконието, ченгета излязоха да ловят мутри по барове и дискотеки в големите градове.

Акцията им даде резултат - открити бяха доста хора, които не си носят личните карти, като ходят на кръчма. От съобщенията не стана ясно дали има разгонени кортежи от мутри, макар операцията да бе вдъхновена от побоя на Околовръстното шосе в София в сряда.

Пет заведения и 321 души са били проверени от столичните полицаи. Те написали 11 акта на лица без документи и два - за пияни шофьори. Съставили 6 фиша за неправилно паркиране и на водачи и пасажери без колани. 5 коли са били вдигнати на наказателен паркинг. А в дискотека в Студентския град пипнали двама ученици под 18 г.

В Пловдив били проверени гардове на двама клиенти в дискотека, но охранителите се оказали напълно изрядни. Затова пък се развихрили катаджиите, които глобили 24 души за най-различни нарушения. При акцията били арестувани и двама пловдивчани за дрога.

Бургазлия бил хванат да носи хладно оръжие в нощен клуб, похвалиха се още от МВР. В морския град били съставени общо 18 акта за шофиране без книжка, на пияни водачи, както и на такива, които не си носят личните карти.

Във Варна, където по изчисления на прокуратурата има най-много босове - към 50, които се пазят с частни кортежи, били инспектирани 24 заведения. От босовите и охраните нямало следа, но пък били спипани двама непълнолетни клиенти и още седем, търсени за извършени различни криминални престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право