Румен Петков: Комисията за Турция и Русия е вредна

Ние сме тези, които гарантират стабилността на кабинета и способността да се формира политика. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Премиерът Борисов се радва на медиен комфорт, коментира Петков. Той изрази притеснение, че спрените обществени поръчки са PR-ход. По думите му е видимо, че министър-председателят не желае да строи автомагистрала "Хемус".

Сигналите за картел сред бензиностанциите са от 2012 г. Мандатът на Комисията за защита на конкуренцията изтече преди година, сега тя взима решение, с което ще се занимава следващият състав на комисията. Румен Петков призова страната да излъчва правна култура, а "групата на недоволните" винаги може да създаде напрежение около всяка обществена поръчка.

"Пред кого се правим на велики?", задочно попита зам.-председателят на АБВ.

Създаването на комисия, която да проучи влияние на Русия и Турция във вътрешната ни политика - такава комисия е вредна, защото има достатъчно други ведомства, които могат да се занимават с подобно разследване. Според Петков поименното назоваване на конкретни държави се отразява негативно на двустранните ни отношения.

Охраната на границата от армията трябва да става при строго определени правила и координация. Трябва да се знае кой ще дава командите. На този въпрос не трябва да се гледа популистки, призова Петков и допълни, че разузнаването не е финансово обезпечено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия