Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Драстично намаляха кръвните наличности в болниците в Търновско, търсят доброволни дарители

Лечението на пациенти с тежки заболявания и извършването на животоспасяващи оперативни интервенции на територията на лечебните заведения в област Велико Търново намали драстично наличностите на кръв и кръвни продукти в Отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, информираха от болницата в старата столица.

Единствено отделението осигурява безценната течна тъкан и производните й съставки за нуждите на пациентите в спешен и планов порядък, заявиха от лечебното заведение.

Поради тази причина ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и Отделението по трансфузионна хематология отправят призив към желаещите да помогнат, като дарят кръв в дните 29 февруари, 1 и 2 март от 8:00 до 13:00 ч. на място в стационара /Велико Търново, ул. Ниш 1/.

Наличието на 4 последователни почивни дни /3, 4, 5 и 6 март/ е допълнителен рисков фактор за застрашително намаляване на наличностите на кръв и кръвни продукти, защото лечението на пациенти няма да бъде преустановено, а намирането на кръводарители и най-вече изследването и преработката на кръвта е практически невъзможно, обясниха от лечебното заведение.

Важно е да се знае, че минималният срок между две кръводарявания е поне 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави /да не приемат медикаменти/, хапнали и отпочинали и да представят документ за самоличност. Дарителите получават подкрепителна закуска и имат право на 2 дни платен служебен отпуск.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.