„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

„Ислямска държава“ печели повече от търговията с органи отколкото от петрол

Търговията с човешки органи се превърна в един от най-проспериращи бизнеси за „Ислямска държава“, съобщава испанския вестник “Мундо”, цитиран от БГНЕС.
Той се позовава на свидетелства, разкриващи как ИД принуждава затворниците и военнопленниците да даряват кръв, а осъдените на смърт изпраща в специални клиники, където им се вадят органите. Изкарването на човешки органи от “неверниците” започна през месец януари 2015 година при превземането на Мосул и това е една от най-големите тайни на ИД. “Още при влизането си в Мосул джихадистите застреляха няколко десетки лекари и болничен персонал, които отказаха да се включат в това престъпление”, пише “Мундо”, цитирайки източници от силите на реда в Багдад, както и хора, които са избягали от Мосул и сега описват в интернет преживяното. Според испанския вестник лидерът на ИД Абу Бакър ал Багдади лично е издал фетва за “вземането на здравите органи от неверниците ,за да се спасят животите на праведните и вярващите мюсюлмани”.

В същото време търговията с органи се превърнала в най-доходоносния бизнес на терористичната парадържава, която вече организира и износ на човешки органи в други държави. В клиниката “Ибън Син” в Мосул е създадено специално хирургическо отделение, което притежава най-съвременната медицинска апаратура за извършване на операция с цел изваждане на човешки органи. В нея влизат само определени лица и чуждестранни лекари, които е докарала ИД. Подобни операции се извършват и в клиниките “Ал Салам” и “Ал Захрауи”. Според показанията на свидетели до момента са извършени поне 183 подбони операции с цел изваждане на човешки органи от затворници, които предварително са минали през задълбочени медицински прегледи в поне три различни болници в Мосул.

Експерти от съдебната медицина, които са прегледали труповете на 160 души съобщиха, че всички те са били са открити гърди. Телата са били на мъже на възраст между 25 и 30 години. Те са били и с извадени очи, които не могат да се трансплантират, но това е било “наказанието за чуждите шпиони” от ИД. Близки на затворниците публикуваха данни във фейсбук , където съобщават, че техните близки са имали огромни открити ранни по телата си от операции. Според очевидци иззетите човешки органи много бързо се транспортират със специално оборудвани линейки и хладилни системи в съседни държави като Сирия, Кюрдистан и другаде.Експертът по въпросите за националната сигурност в Багдад Хашем ал Хашими твърди, че ИД има много доходоносен бизнес от търговията с човешки органи.

Средствата от този бизнес помагат на ИД в момент, когато другите финансови източници изчезват поради руските и американски бомбардировки, които пречат на нелегалната търговия с петрол, казва още експертът. Всичко това се потвърждава и от признанията на бившия ръководител на сигурността в ИД Абу Омар ал Жазауи , който избяга и направи следното признание пред иракската телевизия: “Спомням си, че бях в една голяма болница където имаше чужди лекари, сред които и от Египет. Там се докарваха тела, от които бяха вадени органи и бяха трансплантирани на бойците на ИД или бяха продавани”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.